Eget hemmaspa med oljebad!

Det kan vara dyrt att köpa badbomber, badsalt och liknande produkter. Men visste du att ett hemligt knep för torr hud är att göra ett oljebad? Allt som behövs för ett riktigt lyxigt spabad finns oftast redan i skafferiet!

Redan i det antika romarriket älskade de att använda olja på huden. Romarna använder olivolja för att tvätta sig. De gick till sina thermae och oljade in sig, och sedan använde de en skrapa för att skrapa av smuts och död hud. Innan uppfinnande av tvål var detta ett sätt att tvätta sig, men de hade också en återfuktande effekt på huden.

Och nu för tiden är det inte direkt ovanligt att ha en flaska olivolja i skafferiet. Den kan du även använda i badet! Och skulle du inte ha olivolja hemma kan du använda någon av dessa oljor istället:

  • Kokosolja
  • Mandelolja
  • Solrosolja
  • Arganolja (säljs på hälsokostbutiker)

Du kan även experimentera med andra oljor men tänk på att den inte ska vara smaksatt. Bäst är om den är kallpressad.

Så här gör du

Häll i några droppar i badet, gärna så du ser några oljefläckar flyta omkring på ytan. Sedan är det bara att hoppa i! Massera in olja på de torra partierna på kroppen. Låt sitta en stund. Skölj av ordentligt.

Olja är halt! Tänk på säkerheten

Kom ihåg att olja kan göra badkaret mycket halt. Vi rekommenderar därför att du är försiktig när du gör oljebad. Om du använder för mycket olja kan det bli svårt att komma ur badkaret. Ha alltid tvål (eller diskmedel) nära till hands så du kan tvätta bort överflödig olja efteråt. Det bästa är därför om du har anti-halkmatta i badkaret och på badrumsgolvet. Eller ännu hellre, att du endast provar detta när du har någon annan hemma som kan hjälpa dig om du skulle fastna.

Och vi menar allvar, för ett par år spreds en viral story om en kvinna som fastnade i sitt badkar.